Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op bijna al jouw vragen!

We begrijpen dat je wellicht wat vragen hebt, hieronder vind je veelgestelde vragen met antwoorden, staat jouw vraag er toch niet tussen?
Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen!

Danslessen
 • Kan ik op een later moment instromen bij reeds gestarte lessen? Tot aan ongeveer de derde les kun je instromen, we doen dit graag in overleg en wil je na aanvang van de cursus instromen, neem dan even contact op met Salsadushi! 
 • Hoe kan ik me inschrijven voor danslessen? Je kunt je eenvoudig inschrijven voor een cursus bij Salsadushi! Ga naar de pagina Inschrijven, vul je gegevens in, selecteer de gewenste cursus(sen) en druk op versturen! 
 • Wordt er gewisseld tijdens de lessen? In onze beleving is wisselen van danspartner tijdens de lessen erg belangrijk, hierdoor ervaar je dat elke heer anders leidt en elke dame anders volgt. Als je besluit om op dansfeestjes je passen te oefenen, dan is het fijn als je al gewend bent aan verschillende mensen. 

  Dat neemt niet weg, dat we ook begrip hebben voor het verzoek van mensen om enkel met elkaar te dansen. Dit kan altijd worden aangegeven en dan houden we daar uiteraard rekening mee.
 • Wie geven de danslessen? De lessen bij Salsadushi worden gegeven door enthousiaste leraren en assistenten die door zelfgevolgde cursussen zijn doorgegroeid naar een niveau waarop lesgeven en assisteren mogellijk is. Ons team richt zich niet alleen op de techniek, maar ook op het plezier van dansen en partnering. 
 • Heb ik een danspartner nodig? We zien bij voorkeur dat je je inschrijft met een partner, zodat het aantal heren en dames mooi in evenwicht is, In de praktijk blijkt dat dat niet altijd lukt, we hebben een aantal hulpheren en -dames in ons bestand en kunnen zodoende ook altijd proberen om aan mensen die alleen inschrijven een danspartner aan te bieden. 
 • Wanneer zijn er proeflessen?

  Drie keer per jaar organiseert Salsadushi proeflessen en daarna starten we dan met nieuwe cursussen. Bekijk onze Agenda voor de aankomende proeflessen!
  Inschrijven voor de proeflessen is niet nodig en iedereen is welkom!

Tarieven
 • Zijn jullie tarieven vast? Wij kijken jaarlijks of een aanpassing van de lestarieven nodig zijn. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden, maar kunnen niet garanderen dat ze niet zullen stijgen. Wil je meer weten, ga dan naar Tarieven.
Korting
 • Wat is koppelkorting? Koppelkorting ontvang je als je je als man / vrouw koppel inschrijft, ofwel een leider / volger. Twee dames waarvan er één de gehele cursus als heer wil dansen geldt bijvoorbeeld ook als koppel. 
 • Wat is vroegboekkorting? Vroegboekkorting ontvang je als je inschrijft voor een bepaalde datum. Dit heeft voor zowel jou als ons voordelen. Jij ontvangt korting en wij kunnen, bij voldoende deelnemers, de cursussen tijdig bevestigen. 
Algemeen
 • Hoe vaak zijn er dansfeestjes bij Salsadushi? Elke tweede vrijdag van de maand organiseren wij een Salsa, Bachata en Kizomba party! Vooraf altijd een leuke workshop en daarna een bekende DJ, voor het complete programma kun je op onze Dance Agenda kijken!
 • Hoe vaak organiseren jullie een bootcamp? Een aantal keer per jaar organiseren wij bootcamps, deze vinden meestal op zaterdag plaats en duren 3 uur. Na afloop is er gelegenheid om het geleerde te oefenen. Voor een overzicht van aankomende bootcamps, verwijzen we je graag naar onze Dance Agenda!

Kleding
 • Heb ik speciale dansschoenen nodig? Om fijn te kunnen dansen is een gladde zool erg prettig voor zowel de dames als heren. Met een rubberen zool heb je een grotere kans op blessures. Ook zijn er speciale dansschoenen te koop, we adviseren je graag over wat geschikt zou kunnen zijn en waar je dansschoenen kunt aanschaffen.
 • Heb ik speciale kleding nodig? Wij zien je graag zoals je bent, natuurlijk ben je aan het bewegen, dus comfortabele kleding is wel aan te raden. Soms kun je het warm krijgen, daarom adviseren we je wel om laagjes te dragen.